« Nu te bestellen bij Boer Arie: Een traditioneel kerstdiner...»

Gepubliceerd op 27-11-2017

Konijn. Mede dankzij 'Flappie' een welbekend, traditioneel kerstdiner. 
Maar naast grootmoeders recept met pruimen of streekbier, past dit (h)eerlijke stukje vlees ook prima in de hedendaagse keuken.
Misschien juist daarom een idee voor het aanstaande kerstdiner?
Boer Arie geeft je graag nóg meer redenen om konijn op tafel te zetten...

Wist je namelijk dat je konijn kunt stomen, wokken, grillen, barbecuen, kunt bereiden in de oven én deze vleessoort zich uitstekend leent voor een (gemakkelijk) eenpansgerecht. Veelzijdig dus! Houd daarom zeker de recepten uit de eigen keuken van Boer Arie in de gaten voor inspiratie of breng een bezoekje aan de winkel van Boer Arie voor zijn tips en adviezen. Ook hij zal je bewijzen dat je eindeloos kunt variëren met konijn: zowel in de pasta als op z'n Thais. Zowel in de zomer als in de winterse kost!

Ook goed om in het achterhoofd te houden (misschien in verband met eventuele goede voornemens voor in het nieuwe jaar): Konijn is mager, licht verteerbaar en heeft een relatief laag gehalte verzadigde vetzuren en cholesterol. Een stukje konijnenvlees bevat daarnaast zeer belangrijke voedingstoffen. Zo is het rijk aan vitamine B12, selenium, kwaliteitseiwitten en tevens een goede bron van de vitaminen B3, B6, zink én ijzer. 

Mogen we je ten slotte gerust stellen over het leven dat de vleeskonijnen hebben gehad? Onze Sterkselse konijnen worden namelijk grootgebracht met moedermelk, waardoor ze goed groeien. Zodra ze oud genoeg zijn verlaten ze vervolgens hun nestjes en krijgen ze alle mogelijkheden om te spelen en te bewegen. Maar ook aan de gelegenheid tot schuilen en uitrusten ontbreekt het deze konijnen niet! De 100% plantaardige voeding die de konijnen genieten, zorgen daarnaast voor een optimale gezondheid én mooie bevleesdheid van deze dieren. 

Kortom: konijn is lekker én gezond! Dit malse stukje vlees speelt daarnaast perfect in op de hedendaagse vraag naar gebruiksgemak en korte bereidingstijd. Ook jij kunt daarmee direct aan de slag, want konijnen zijn vanaf nú te bestellen bij Boer Arie. Heeft u bijvoorbeeld onze konijnenhamburgers al eens geproefd? Een waarschuwing is echter wel op zijn plaats, want op = op...